Puerto Iguazu

Buenos diaz a todos!

De laatste dagen in Buenos Aires hebben we goed besteed.  Samen met Soeki, Bram en Maaike hebben we:  wijntjes gedronken in een stadspark, gedanst op de trommels van percussieband ´Bomba del Tiempe´,  de tango geleerd en een prachtige tangoshow inclusief diner mogen bezoeken. ( Bedankt papa van Es voor dit mooie kado!). Na een regenachtige laatste dag in BsAs  splitsten onze wegen, Soeki terug naar Peru en Bram en Maaike bleven nog even in deze mooie wereldstad.

Ons stond een 20 uur lange busrit te wachten naar de watervallen van Iguazu. We zaten zeer luxe vooraan de bus waardoor we alles konden overzien. Dit was gedeeltelijk ook een nadeel, Na het zien van de film 2012 (waarin de wereld vergaat), met buiten 5 uur lang regen met bliksem en onweer waardoor de weg net  een rivier leek, gingen we toch met een dubbel gevoel slapen. Toen we onze ogen opendeden scheen de zon gelukkig weer en waren we bijna bij de eindbestemming.

De volgende dag mochten we een van de meest indrukwekkende wonderen van de wereld  aanschouwen, tienduizenden liters water denderen per seconde naar beneden. Op sommige uitkijkpunten sta je zo dichtbij het kolkende water waardoor je er doorweekt vandaan komt. Met 40 graden celcius is dat een zeer welkome, verfrissende bijkomstigheid. We hebben ook een boottocht gemaakt  waarbij we onder de watervallen gingen, dit was werkelijk hilarisch. We zagen geen hand voor ogen omdat we er te dicht op zaten, een douche was er niets bij. Het was wel een erg leuke ervaring.

De volgende dag gingen we met onze amerikaanse vriend Nick (die we kennen van school en in Iguzazu weer terug zagen) naar een soort prive waterval. Vijf kilometer door de jungle en daar was het, een prachtige waterval waar we heerlijk hebben gezwomen, zie de foto´s voor dit paradijs(over de blaren op onze voeten zullen we verder zwijgen). De laatste dag zijn we nog aan de Braziliaanse kant van de watervallen geweest. Dit biedt een heel ander uitzicht dan de Argentijnse kant en was weer indrukwekkend.

Nu bevinden we ons in het stadje Posadas waar we nog twee dagen zullen verblijven, de elfde ´s avonds hebben we een nachtbus naar Gualegaychu (ja daar hebben we even op geoefend,haha) voor carnaval.

Dit was het  voor nu, we hebben weer een aantal foto´s bijgevoegd.                                            

We wensen jullie allemaal een hele fijne carnaval, geniet ervan en tot snel!

Beso, Taart & Es

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer