Pek en veren!

Ola chicos!

De glitterbikini is uit en de verentooi zit weer in de tas. Carnaval 2010 was swingend en vol glitter en glamour.

Een dagje eerder vertrokken uit Posadas, omdat we nog geen hostel hadden in d? carnavalsstad van Argentinie, dit baarde ons toch enkele zorgen. Bij aankomst bleek ook dat alle hostels vol zaten, maar er zat waarschijnlijk toch een engeltje op onze schouders. Daar stond hij opeens, onze redder in nood, die ons zijn appartement aanbood. Samen met onze nieuwe duitse vriend (na 3 dagen kwamen we pas achterzijn naam.. stiekem gezien op zijn busticket, toen hij onder de douche stond) werden we in een mini auto gepropt, opweg naar ons nieuwe onderkomen.

Carnaval wordt hier s´avonds gevierd, nou jah s´avonds zeg maar gerust s´nachts. Hierdoor hadden we de hele dag tot onze beschikking. Om ons goed voor te bereiden op de avond, zijn we gaan relaxen in de Termaalbaden. Opgedirkt, uitgerust en wel begonnen we aan Argentijns carnaval. Op vrijdag avond was er een optocht van de verschillende provincies. Traditie getrouw was iedereen gewapend met een spuitbus schuim. Hoewel wij toch door kunnen gaan als Argentijnse meiden, waren wij een geliefd doelwit. Wellicht ontmaskerde onze duitse vriend (1.85m. zo wit dat hij bijna doorzichtig leek en een rossige haardos) ons. Na een half uur geen sprankeltje make-up meer te zien en een doorweekt jurkje. Om 24.00 uur was het tijd om een wodka sprite te halen, Taart was jarig! Een verjaardags serenade werd ten gehore gebracht door Es. Tot in de vroege uurtje ging dit feest/schuim gevecht door.

De volgende ochtend hebben we eerst genoten van een lekker ontbijt, om door te gaan naar de ijssalon en de middag af te sluiten met een stuk taart. s´Avonds om 23.00 uur was het nu dan echt tijd voor het carnavalsspectakel. 4 uur lang hebben we glimmende, glitterende blote lijven mogen aanschouwen. Nooit geweten dat er ook zoveel mannen aan mee deden! Wat een genot... De één nog kleurrijker dan de ander, de eene praalwagen nog groter dan de ander en de eene band nog swingender dan de ander. De foto´s spreken eigenlijk al voor zich. Wij weten al hoe we volgend jaar gekleed gaan ;)  

Na 6 weken in 35-40 graden te hebben geleefd, kwamen we na 20 uur bussen aan in Puerto Madryn. Regen, wind en 15 graden, KOUD!! Puerto Madryn staat overigens wel bekend om zijn droge klimaat, semi woestijn... Maar niets houdt ons tegen, dus hadden we een tour geboekt naar het schiereiland. Daar hebben we zeehonden en zeeleeuwen met hun babies en pinguins gezien. Na deze tour waren we helemaal op en hebben we even goed bijgeslapen. Ook zijn we aan het koken geslagen, tevens om de kosten te drukken, maar vooral om die vitamines te pakken.

Vandaag, op onze dag van vertrek, is er een strak blauwe hemel met 28 graden en zon.. We hebben nog even van deze zonnestralen genoten, want straks zitten we in echte kou. Na 24 uur bussen (daar draaien wij ondertussen onze hand niet meer voor om) zullen we aankomen in Ushuaia, ofterwijl het einde van de wereld. Vanaf hier vertrekken de boottochten naar Antartica. Daar gaan wij niet heen, maar zijn wel van plan om een boottocht langs de gletsjers te maken. Op naar een nieuw avontuur!

Hoe was jullie carnaval? We zijn natuurlijk bijzonder geïnteresseerd naar de verhalen en dronkenmansfoto´s....

Besos Taart & Es  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer