Papa Jaap en de Kathmandu valley

Namaste!

Even een korte update over de avonturen die we met papa Jaap hebben beleefd. Na 5 dagen rust, shopping, cocktails en een overvloed aan westers eten in Kathmandu kwam papa Jaap aan met de groep. Na een laatste luxe dinner hebben we de groep van papa uitegezwaaid en kon het budgetreizen beginnen. Pa ging van 4-sterren hotels naar 4 euro hotels, voor hem een heel avontuur, haha. Om naast de hotels maar niet te spreken over de lokale bussen en het lokale eten. Hij heeft zich er heldhaftig doorheen geslagen!

Na een andere kijk op Kathmandu met de lokale bus de dorpjes in de vallei bezocht. Deze dorpjes zijn zeer authentiek met prachtige tempelcomplexen en hebben een overvloed van rust. Hier heerlijk van genoten, ware het niet dat het elke dag regende als pijpenstelen... Gelukkig heeft iemand de paraplu uitgevonden.

Na een paar dagen sightseeing was het tijd om de vallei te voet te ontdekken. Voor Ta en Es een opwarming voor het Annapurna circuit, voor pa een hele trekking op zich. De laatste dagen klaarde het weer gelukkig op en hebben we zelfs mogen genieten van uitzichten met besneeuwde bergtoppen en prachtige vergezichten over de vallei. Vanavond zullen we tijdens het laatste avondmaal nog een dikke steak verorberen voordat wij weer over gaan op het lokale eten, bestaande uit rijst en groente.

Als we morgen papa Jaap hebben uitgezwaaid gaan we door naar Pokhara waar vandaan we de 13de beginnen met een nieuw avontuur, de Annapurna trekking. Hier zal Es 10 dagen en ta 17 dagen gaan wandelen naar een letterlijk adembenemde hoogte van maarliefst 5000m. Gedurende deze dagen zijn we mobiel niet te bereiken. De 23ste is Es weer terug in de bewoonde wereld waar ze zal deelnemen aan een yogacursus waarbij mediteren ook op het programma staat... Begin Oktober kunnen jullie een nieuw verhaal verwachten met de avonturen van de komende weken!

Veel liefs, Taart & Es

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer