Nederland meets Israel & Diva gedrag op de berg.

Ola!


Na de anti-climax van de pinguins, stond ons in Puerto Natales meteen een hoogtepunt te wachten. Willy (de meest geweldige hostel eigenaar) haalde ons op bij de bus om ons naar zijn hostel te brengen. Toen we de deur open deden, werden wij blij verrast  door een enrom torso (zonder shirt!) dat midden in de woonkamer push-ups aan het doen was. Het was zo`n hemels lichaam dat we niet wisten waar we moesten kijken.... Dacht je dat dat alles was, ging meneer zich ook nog even optrekken aan de balk van het plafond, dit gaf nog een beter aanzicht. Tot onze verbazing nodigde hij en zijn vrienden ons uit om te gaan eten en daarna een wijntje te drinken in het hostel. Het bleek al snel erg goed te klikken met onze nieuwe Israelische vrienden, de wijn vloeide rijkelijk en onze uren slaap werden steeds minder.... Willy deed ook nog een duit in het zakje door zijn gitaar in de hand te nemen en `Baila la bamba` ten gehore te brengen.

Na een paar uur slaap, stapte we met een redelijk zwaar hoofd de bus in naar Torres del Paine, het hiking walhalla van het Chileense gedeelte van Patagonie. Met volle moed begonnen wij aan onze eerste zware tocht naar de Torres om het hoogste punt te bereiken. Bovenaan bleek dat dit voor klimmers was.... en konden het pad niet meer vinden door de stenen massa. Dit kleine detail heeft ons heel wat energie en veel te veel tijd gekost. Om het juiste uitzichtpunt te bereiken moesten we nogmaals een uur stijl omhoog. De paar uur slaap hakten er nu toch wel ernstig in. Esther is halverwege de berg blijven steken en had de strijdbijl erbij neergelegd. Tamara bikkelde door, want er moesten natuurlijk foto`s komen.

Daar zat ze dan.... huilend op een steen.. en uit het niets kwamen daar haar reddende engelen, twee Chileens politie agenten. Deze agenten overtuigden haar om de moed bij elkaar te rapen en toch nog een half uur door te bikkelen. Ze voorzagen haar van water, chocola en een wandelstok om heelhuids boven te komen. Daar stond ze dan, zo trots als een pauw bovenaan de berg, maar waar was Tamara nou?? Toen ze links omhoog keek, zag ze Taart met haar nieuwe Engelse buddy over de stenen heen banjeren.

Deze dialoog volgde:

E: HUH, Wat doe jij daar nu boven?

T: HUH, wat doe jij nu hier?

E: Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, ze zijn van de politie. En ze hebben me overgehaald om toch te gaan. Maar hoe kom jij daar?

T: Tjah... teveel gekletst met m`n nieuwe buddy en het juiste pad weer eens uit het oog verloren... Maar dan wel echt aan de top gekomen, hahhaa  Ik kom eraan...

Na een half uur genoten te hebben van het uitzicht (dit was tenslotte het doel van de hele wandeling) gingen we weer naar beneden vergezeld door de politie mannen. Er stond ons nog een terugtocht te wachten van 3,5 uur. Na nog geen kwartier tijd had Esther haar enkel verstuikt. Daar waren ze weer, haar reddende engelen die precies wisten wat ze moesten doen! Door hun hulp viel gelukkig alles mee en konden we weer opweg naar beneden. Esther aan de hand van de politiemannen, die tevens ook nog haar rugzak droegen en ons wederom verzagen van water, chocola, nootjes en die handige stokken. Hoezo DIVA gedrag op de berg?¿

Er zijn mensen die 8 dagen lang met een tent door het park heen lopen, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Wij hadden dus een hostel geboekt in het park, waar het bedje gespreid lag en een warme maaltijd voor ons klaar stond.

Na deze dag van 28 km hiken, moe maar voldaan ons bed ingegaan. De volgende dag stond er weer zo`n lange tocht op het programma. Deze keer niet de berg op, maar survivallen door rivieren en steenmassa`s. Zoals jullie begrijpen staan wij nu strak van de spierpijn, maar gelukkig checken we straks in op de boot waar we 5 dagen de tijd hebben om bij te komen. Het blijkt maar weer... wij genieten  van iedere dag!


Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer