Holy Cow!

Namaste!

We zijn inmiddels een maand in India en we beginnen aardig te wennen aan de chaos en hectiek en de cultuur van het land. We willen jullie graag kennis laten maken wat voor ons typisch india is:
- Druk: In india is het altijd druk, er zijn altijd en overal mensen, zo hebben we op een driebaansweg, 7 voertuigen op rij geteld varierend van een rickshaw, tot motor, tot bus, tot fiets! Daarnaast kun je op 100m koeien, honden, geiten, olifanten en apen zien en niet te vergeten de kameel.
- Vies: India is erg vies, overal ligt afval op de grond, door de monsoon zijn de straten een grote modderpoel waardoor de modder soms tot aan je oksels komt. Door alle voertuigen die er rondrijden is de lucht zwaar vervuilt met smog. Dan nog het spugen, alle Indiers eten iets waardoor ze rode spuug krijgen die regelmatig in flinke fluimen om onze oren vliegen, bah!
- The taste of India: Chai, mierzoete thee met melk en suiker die door iedereen wordt aangeboden. Daarnaast heeft India overheerlijke curries die de toiletpot helaas ook erg lekker vindt...
- Staren: Het lijkt of india voor 80% uit mannen bestaat, vooral in het zuiden wordt je constant aangestaard, het lijkt net of de grote donkere ogen door je heen kijken! Door de hedendaagse technologie wordt het nog een beetje vervelender, elk mobieltje heeft een camera die ze midden in je gezicht duwen!
- Tweestrijd: Er zijn heel veel arme mensen in India, het lijkt wel alsof de helft van de Indiase bevolking op straat slaapt, vooral op en rondom het treinstation krioelt het van de arme sloebers. Aan de andere kant hebben we mensen ontmoet die geld hebben als water, in dikke auto's rondrijden en 16 man personeel hebben. Mannen hebben over het algemeen een voorkeursbehandeling, zo zijn er restaurants waar wij vrouwen niet eens in mogen, daarentegen mogen we wel voor in de rij aansluiten om tickets te kopen,tja..

Veel mensen hadden ons gezegd dat je 10x per dag van India houdt en India 10x per dag intens haat, en dat klopt. Reizen in India is erg intensief, zodra je op straat bent willen mensen iets van je. Was het in Zuid-Amerika vooral dingen doen is het hier dingen bekijken. Een hele nieuwe manier van reizen dus. Kortom: India has it all! Laten we jullie nu vertellen wat we de afgelopen weken hebben meegemaakt.

Nadat we een sightseeingtour hadden gedaan in Aurangebad waar we een fort en tempels hebben bezocht zijn we op weg gegaan naar Hyderabad. Nou is Hyderabad niet echt de toeristische trekpleister van India, maar we hadden een speciale reden om deze stad te bezoeken. Esthers lieve vriendinnetje Maya is geboren in Hyderabad en was deze zomer terug in India met haar vriend en haar ouders om een bezoek te brengen aan het kindertehuis waar ze een aantal maanden als baby gewoont heeft, een erg goede reden om elkaar daar te ontmoeten. We hebben een rondleiding gehad door het kinderhuis waar meer dan 250 kinderen wonen. Op dit moment worden er geen kinderen meer geadopteerd vanuit het tehuis. Het kan zijn dat de kinderen wees zijn of dat hun ouder(s) niet in staat zijn goed voor ze te zorgen. Het tehuis zorgt voor onderdak, eten en onderwijs. Als de kinderen 18 jaar zijn gaan ze het huis uit maar wordt er wel gezorg voor een baan. We hebben een paar uitstapjes gedaan met de oudste kinderen en op zaterdag had Maya een middag georganiseerd waar een film op groot scherm werd getoond en de kinderen popcorn en suikerspinnen kregen. Een van de oudere meiden heeft onze voeten met Henna beschilderd, die meid heeft talent! (zie foto) Het was een erg leuke dag en helaas alweer tijd om afscheid te nemen.
 
De volgende bestemming op weg naar de toeristische provincie Rajastan was Bhopal, daar zullen we niet te veel woorden aan besteden, vies, vies en een zeer slechte sfeer. Na een bezoek aan de grootse moskee van India nog even naar de groente en fruit markt. Door de modder, spuug en afvalresten hebben we onze weg terug naar het hotel gebaand, we waren blij dat we schoenen aan hadden... Toen door naar Udaipur waar we eindelijk het India vonden waar we naar op zoek waren met leuke straatjes, mooie prieeltjes en vooral veel souveniers! Onze tas in nu echt topzwaar maar alles is leuk en goedkoop en het afdingen gaat ons aardig af.  In Udaipur de stad verkent wat in India uiteraard een bezoek aan een paleis inhoudt. Een kookcursus waar we alle ins en outs van de indiase keuken hebben geleerd was het einde aan ons bezoek aan Udiapur, op naar Jaisalmer in de woestijn tegen de grens met Pakistan. Dit was onze eerste (en laatste!!) ervaring met de nachtbussen in India. Wij hadden het 'geluk' dat we het achterste hokje hadden,(je ligt in soort box), achter de wielen. Het was een zeer bumpy road en we werden om de haverklap gelanseerd! Een hele ervaring zullen we maar zeggen..
 
In Jaisalemer een 3 daagse kameelsafari geboekt door de woestijn. We hebben nog nooit zo'n belachelijke tour gedaan maar wel een toptijd gehad. We waren samen met 3 jongens uit Luxemburg en een amerikaan waar we veel lol mee hebben gehad. De woestijn is vanwege de monsoon erg groen. Vanwege de regen zaten er onnoemelijk veel muggen die niet alleen ons maar ook de kamelen tot wanhoop dreven. De kamelen waren alleen maar aan het schoppen, wij als angsthazen zijn zelfs gaan lopen!!. In de woestijn slaap je in de open lucht, een zandduin was er een beter woord voor... Toen het heel hard begon te stormen, onweren en regen was de lol er wel vanaf, zaten we daar met 8 man onder een plastic zeil! Daardoor besloten we om de volgende dag mee terug te gaan naar de stad met onze nieuwe vrienden. Weg geld maar alles beter dan nog langer in de hitte op wilde kamelen door een groene woestijn sjouwen. Next stop was Jodhpur waar ook de mannen weer van de partij waren, na een stadstour was het tijd afscheid te nemen en daar hoort natuurlijk een alcoholische versnapering bij, een fles wiskey zorgde voor een lange maar gezellige avond. Jaipur stond vervolgens op het program waar we weer veel tempels en een fort hebben gezien. Onze Luxemburgse vrienden hadden ons een nummer gegeven van een jongen die daar een olifantenfarm had, dus wij een afspraak gemaakt. Waren die mannen er even vergeten bij te zeggen dat het een jonge vent was met geld als water. Sunny kwam ons ophalen op de motor, dus wij achterop, eerst een bakkie Chai zoals het hoort en toen naar de olifantenfarm. Sunny heeft maar liefst 24 olifanten en 17 paarden en een juwelierszaak in de familie, het was een gezellige middag maar we moesten helaas alweer afscheidnemen om met de trein naar Delhi te gaan.
 
Delhi, de overweldigende hoofdstad ligt ook nog helemaal open vanwegen werkzaamheden. Per Metro hebben we de hele stad door gecrossed. Nog een voorbeeld van tweestrijd, we heben al heel wat metro's gezien tijdens deze reis maar geen een zo modern als hier in Delhi, een netwerk waar veel gebruik van wordt gemaakt, was het in de spits in Buenos Aires nogal druk te noemen,dan was hier de uitdruking ' als haring in een ton' een understatement, kortom India verrast iedere dag. Over verassingen gesproken. De papa van Esther is nu op rondreis in India om ons vervolgens te treffen in Nepal, wat hij niet weet is dat we hem gaan opzoeken en verrassen! Daarom heeft dit bericht wat langer geduurt, hij mocht niets weten...
 
Ons bericht kan natuurlijk niet eindigen zonder rare beesten verhalen. Tamara had een slang/adder over zich heen lopen in de woestijn, is in haar bil gebeten door een spin en onze nachtrust in Delhi is verstoor door een soort krekel die zo'n oorverdovend lawaai maakte dat we middenin de nacht zijn verkast.. Voor zover onze update uit India, we doen hard ons best om foto's up te loaden maar t gaat allemaal niet zo heel snel... We hoorde wat omgeruste berichten vanuit het thuisfront over ongelukken in India, overstromingen en vermissingen. Wij maken er niets van mee en het gaat goed met ons, geen zorgen dus! De zomer is bij jullie in volle gang dus geniet ervan en voor iedereen die nog op vakantie gaat, veel plezier!
 
Liefs Taart &  Es

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer